[VIDEO] FC Dordt update van 13 januari

Voor veel mensen het einde van een aantal saaie, voetbal loze weekenden , want de competitie in Nederland wordt weer hervat. Zo ook voor FC Dordrecht. De ploeg van trainer Gérard de Nooijer begint 2017 met een uitduel in Noord-Brabant, tegen FC Oss. FC Oss lijkt een rustig seizoen af te werken, want staat op de veertiende plek. FC Dordrecht vinden we terug op de negentiende plek en wist zijn laatste drie duels van 2016 niet te verliezen.

Bij FC Dordrecht zien we een paar namen die we dit seizoen nog niet vaker of eerder zagen. Zo speelt Everon Pisas achterin op de plek van Bradley de Nooijer als linksback. De Nooijer, geschorst voor dit duel, tekende deze week een éénjarig contract op de Krommedijk. Op het middenveld is Alvin Daniels te vinden. Hij schuift van de voorhoede door naar het middenveld. Voorin spelen Chacon en Thomas en vinden we aankoop Joey Godee in de punt van de aanval terug.

In Oss werd een half uur later afgetrapt dan normaal. Vlak voor het duel kwam er een sneeuwbui en daardoor moest het veld speelklaar worden gemaakt. Een kleine 2000 toeschouwers zagen dat FC Dordrecht niet goed aan het duel begon. Al na 5 minuten moest keeper Tim Coremans optreden en in de tiende minuut was FC Oss-speler Kamaci ook dichtbij. Pas na achttien minuten was de eerste mogelijkheid van de Schapenkoppen een feit. Rechtsback van Wermeskerken rukte op en gaf een voorzet op Godee, maar hij wist het net niet te vinden. Vervolgens nam FC Dordrecht wat meer initiatief en kreeg het een paar kleine mogelijkheden. Tot de 42e minuut, toen topscorer Tom Boere, namens FC Oss, de score wist te openen (1-0). Deze voorsprong duurde echter niet lang, want twee minuten later wist Alvin Daniels met een poeier de stand op gelijke hoogte te brengen. Dit betekende ook meteen de ruststand.

De tweede helft begon niet goed voor de Dordtenaren. Al in de eerste minuut moest Tim Coremans een bal uit de kruising halen. FC Oss bleef doordrukken en na tien minuten in de tweede helft kwamen de Brabanders ook op voorsprong. Lazic wist het doelpunt te maken. Zeven minuten later, in de 62e minuut, was het duel beslist. Wederom was het Tom Boere die wist te scoren. Gérard de Nooijer maakte vervolgens een aanvallende wissel en bracht Da Cruz voor Touré. De ploeg nam meer risico , maar dat werkte uiteindelijk averechts. Tom Boere wist namelijk in de 71e minuut de stand op 4-1 te zetten en maakte bovendien een hattrick. Zo lijkt het duel als een nachtkaars uit te gaan voor FC Dordrecht, maar vlak voor tijd wist Da Cruz dankzij een goede solo nog een eretreffer te maken (4-2). Uiteindelijk wisten de Schapenkoppen het duel niet meer spannend te maken en bleef het bij 4-2.

Door de nederlaag blijft FC Dordrecht op de negentiende plaats staan. Met veertien punten uit twintig duels blijft het negen punten voorstaan op Achilles’29. De Groesbekers verloren op eigen veld met 0-1 van Fortuna Sittard. Op vrijdag 20 januari speelt FC Dordrecht zijn volgende competitiewedstrijd. Dan komt Jong FC Utrecht langs op de Krommedijk. Die ploeg staat op dit moment achttiende op de ranglijst.