[VIDEO] FC Dordt Update van 14 april

Na het gelijke spel tegen FC Eindhoven speelde FC Dordrecht weer een uitduel. Op De Toekomst in Amsterdam wachtte Jong Ajax, dat bezig is aan een prima seizoen en tweede staat in de Jupiler League.

Bij FC Dordrecht twee wijzigingen in de basiself. Thomas en Vleugels ontbreken. Zij werden vervangen door Touré en Boogers.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd was het Jong Ajax dat de bal mocht hebben van FC Dordrecht, maar de Schapenkoppen gaven niet veel ruimte weg. Na 23 minuten kwam de eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd. Uit een vrije trap was het Nouri die Jong Ajax bijna op voorsprong zette, maar zijn inzet spatte uiteen op de paal. Een aantal minuten later was het opnieuw Nouri die op doel kon schieten. Ditmaal was Tim Coremans een sta-in-de-weg voor de middenvelder. FC Dordrecht stond organisatorisch goed en Jong Ajax wist er niet doorheen te komen. Zo gingen beide ploegen met een 0-0 stand de rust in.

In de tweede helft was het Jong Ajax dat al gauw wist te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Vlak erna was het haast weer raak via Cassiera, maar de Colombiaanse spits kopte net naast. FC Dordrecht speelde nadrukkelijk op de counter, maar echte kansen kwamen er vooralsnog niet uit. In de tweede helft bleef Jong Ajax de kansen krijgen, maar Tim Coremans liet opnieuw zien dat hij een uitstekende keeper is. Toch hield hij niet de nul, want in de 83e minuut wisten de Amsterdamse beloften toch te scoren. Uit een corner van Noa Lang was het verdediger Leon Bergsma die inkopte. In de slotfase probeerde FC Dordrecht met enkele aanvallende wissels het tij te keren, maar dat mocht niet baten.

Door de nederlaag én de overwinning van Achilles’29 is het gat met de hekkensluiter geslonken naar zes punten. Daardoor dreigt het uitduel met Groesbeekse club op 21 april alles beslissend te kunnen zijn in de strijd tegen degradatie. Het doelsaldo van FC Dordrecht is echter stukken beter. Voordat de Schapenkoppen naar Gelderland reizen moet er eerst nog een thuisduel worden afgewerkt. Op maandag 17 april komt Telstar, de nummer zestien, om 14:30 uur op bezoek.