[VIDEO] FC Dordt Update van 17 april

FC Dordrecht verloor afgelopen speelronde in de slotfase bij Jong Ajax. Op tweede paasdag mochten de Schapenkoppen opnieuw aantreden in de Jupiler League. Tegenstander was Telstar, de nummer zestien op de ranglijst.

Bij FC Dordrecht twee wijzigingen in de opstelling. Centraal achterin keerde Amevor terug en in de voorhoede speelde Joël Thomas. Kind van de rekening waren Da Cruz en Godee.

Op de Krommedijk zagen ruim 1200 toeschouwers dat FC Dordrecht het initiatief nam aan het begin. Zo kreeg Thomas drie kansen tot scoren, waarvan de laatste, in de 22e minuut de grootste was. Hij draaide weg bij de Telstar-verdediger en schoot vervolgens voorlangs. In een eerste helft waar weinig gebeurde kreeg Telstar één goede mogelijkheid. Deze inzet werd van dichtbij gestopt door doelman Tim Coremans.

De tweede helft begon zeer opmerkelijk. Zo werden de toeschouwers op de Noordtribune geplaagd door een heuze wespenaanval. Uiteindelijk werden de toeschouwers op Noord zelfs verplaatst naar de Oosttribune. In de tussentijd wist Telstar in de 49e minuut te scoren. Guyon Philips wist van dichtbij te scoren, namens de ploeg uit Velzen-Zuid. In de 62e minuut was het over voor FC Dordrecht. Telstar-spits Serrarens lobte de bal over Coremans in de verre hoek, waardoor er een 0-2 stand op het bord stond. In de slotfase van het duel ging FC Dordrecht alles-of-niets spelen. Zo kreeg het meerdere goede kansen via Daniels en Thomas. Voor Daniels eindigde de wedstrijd zelfs buiten het veld, want hij kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten. Zo werd het een middag waar alles misging voor Dordt.

Door de nederlaag én de verrassend overwinning van Achilles’29 bij FC Volendam is het gat nog maar drie punten. Hierdoor ontstaat er nog meer druk op het duel van aanstaande vrijdag op 21 april. Dan speelt het in en tegen Achilles’29 om 20:00 uur.