[VIDEO] FC Dordt Update van 17 februari

Na de nederlaag tegen Jong PSV op eigen veld moest FC Dordrecht in de 26e speelronde afreizen naar Waalwijk. Daar stond een wedstrijd tegen RKC, de nummer 11 van de Jupiler League, op het programma. Die ploeg doet het beter dan voorgaande jaren en hoopt aan het einde van het seizoen deel te nemen aan de play-offs.

Bij FC Dordrecht waren er geen wijzigingen in de opstelling. Trainer Gérard de Nooijer laat dezelfde 11 spelers in een 4-3-3 formatie het veld opgaan.

Tweeëntwintighonderd toeschouwers zagen in het Mandemakers Stadion dat spits Joël Thomas de eerste echte mogelijkheid van de wedstrijd had. Na 10 minuten wist hij, na een onderschepping, deze mogelijkheid niet te verzilveren. Zijn schot miste de juiste richting. Na 18 minuten wist ook RKC een goede mogelijkheid tot scoren te krijgen. Topscorer Pieter Langedijk schoot echter net naast het doel van keeper Tim Corremans. Niet veel later kregen Thomas en Godee goede mogelijkheden om de Schapenkoppen op voorsprong te zetten. Thomas kopte net over en Godee wist een één-op-één situatie met de keeper niet te verzilveren. FC Dordrecht had de meeste mogelijkheden in de eerste helft en in de 39e minuut werd dit ook beloond. Spits Alvin Daniels wist RKC-doelman Ettienne Vaesen met een snoeihard schot te verslaan (0-1). Vlak voor rust was RKC nog één keer gevaarlijk, maar Corremans tikte een vrije trap van de Brabanders uitstekend over het doel, waardoor FC Dordrecht met een 0-1 voorsprong de kleedkamer opzocht.

In de tweede helft gebeurde er vrijwel niets, totdat RKC ronde 60e minuut twee grote kansen kreeg. Steef Nieuwendaal mistte namens RKC een dot van een kans door over te schieten en kort erna stond Tim Corremans opnieuw goed te keepen, nadat hij een kopbal van Sankoh wist te stoppen. RKC was heer en meester in de tweede helft en zocht nadrukkelijk naar de gelijkmaker. In de 78e minuut was het Pieter Langedijk die namens RKC opnieuw dicht bij de gelijkmaker was, maar zijn schot ging maar net naast. Ondanks de gemiste kansen werd het Dordtse verzet toch gebroken. In de 83e minuut was het invaller Irvingly van Eijma die de stand gelijk trok. Voor RKC was deze 1-1 niet voldoende en de Waalwijkers gingen op jacht naar de drie punten. Uiteindelijk kreeg het deze ook. In blessuretijd was het opnieuw van Eijma die Tim Corremans wist te passeren, waardoor FC Dordrecht vlak voor tijd tegen een nederlaag op liep (1-2).

Door de nederlaag blijft FC Dordrecht 19e staan met 18 punten uit 26 duels. Met name in uitduels hebben de Schapenkoppen het dit seizoen moeilijk. Er werd slechts één keer gewonnen, twee maal gelijkgespeeld en tien keer verloren. Volgende week, op vrijdag 24 februari, wacht voor FC Dordrecht weer een thuisduel tegen een directe concurrent op de ranglijst. FC Dordrecht speelt dan tegen De Graafschap, de ploeg staat 17de op de ranglijst.