[VIDEO] FC Dordt Update van 17 maart

Na de kansloze nederlaag bij subtopper Almere City mocht FC Dordrecht het in de 31e speelronde thuis opnemen tegen VVV-Venlo, de koploper van de Jupiler League. De Limburgers steven af op promotie en voor hen is FC Dordrecht slechts een sta-in-de-weg naar het hoogste niveau.

Bij FC Dordrecht twee wijzigingen in de opstelling. Tim Corremans is geblesseerd en wordt op doel vervangen door Niv Antman. Op het middenveld is Michael Chacon gepasseerd en op zijn plaats speelt Joris Kramer.

Een kleine 1100 toeschouwers zagen dat VVV na 9 minuten via een kopbal van Seuntjes op voorsprong kon komen, maar doelman Antman was meteen alert. Uiteindelijk was het voor de Limburgers enkele minuten later wel raak. Vito van Crooy wist koeltjes voor de keeper af te ronden (0-1). Uiteindelijk was het twee minuten na de tegentreffer, in de 15e minuut raak aan de andere kant. Statia gaf de bal hoog van achteruit en Thomas kopte hem over de doelman voor de 1-1. En de wedstrijd bleef op en neer gaan, want twee minuten na de 1-1 was het 1-2 voor VVV. Joey Sleegers van VVV kwam tussen Daniels en Hilgen door en hij schuifde de bal buiten bereik van Antman (1-2).

Na de 1-2 raakte VVV onder andere de paal, maar werd het spektakel van de eerste 20 minuten niet meer herhaald. Zo leek de stand ook tot de rust aan zo te blijven , maar niets is minder waar. Twee minuten voor rust schoot Jordy Vleugels van ruim buiten de zestien meter (2-2). Zo gingen beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamers in.

In de tweede helft ging het op en neer tussen beide ploegen en was er totaal geen sprake van het krachtsverschil dat in de stand te zien is. VVV ging gaandeweg de tweede helft steeds meer de aanval zoeken en wist dat een punt op de Krommedijk niet voldoende was. FC Dordrecht kon de aanvalspogingen van de koploper goed pareren en moest het van de counter hebben. En wat heet, want FC Dordrecht kwam tegen de verwachtingen in op voorsprong. Da Cruz veroverde de bal, stuurde Thomas diep en die gaf hem uiteindelijk op een presenteerblaadje voor Pisas die bij de tweede paal kon intikken (3-2).

Na deze treffer ging VVV alles of niets spelen en kreeg het nog twee prima kansen om gelijk te maken. En als de bal aan de ene kant er niet ingaat valt hij aan de andere kant, want Da Cruz kreeg met wat geluk de bal in de voeten en kon alleen op de doelman af en wist koeltjes het duel te beslissen (4-2). Voor FC Dordrecht viel deze avond alles op zijn plek, want vlak erna kreeg het ook nog een strafschop, die uiteindelijk benut werd door Thomas (5-2). Een overwinning die voor FC Dordrecht heel erg welkom is.

Door de overwinning en het gelijke spel van Achilles’29 is het gat met de hekkensluiter uit Groesbeek nu acht punten, met nog zeven duels voor de boeg. Aankomende week staat de interlandperiode voor de deur, dus speelt FC Dordrecht niet. Het eerstvolgende duel is op vrijdag 31 maart. Dan gaat het op bezoek bij Helmond Sport.