[VIDEO] FC Dordt Update van 20 januari

Voor FC Dordrecht begon het jaar 2017 met een nederlaag in Oss. Op vrijdagavond 20 januari mocht het dan zijn eerste thuisduel van het jaar spelen. Concurrent Jong FC Utrecht kwam op bezoek en bij een overwinning kon het de nummer achttien passeren op de ranglijst. De achterstand bedraagt 3 punten, maar FC Dordrecht heeft een beter doelsaldo.

Bij FC Dordrecht een aantal veranderingen in de opstelling. Zo speelt Everon Pisas niet op de linksback positie. Hij wordt vervangen door Shaquille Pinas, die van de week een contract tekende bij de club. Joris Kramer speelde vorige week nog in de defensie, maar hij schuift door de terugkomst van Bradley de Nooijer een linie op. Slachtoffer van deze verandering is Michael Chacon, want Alvin Daniels speelt deze wedstrijd voorin, samen met Joel Thomas en aankoop Joey Godée.

De thuisploeg kwam sterk uit de startblokken voor de ruim 1100 toeschouwers. De snelle Pinas aan de linkerkant zorgde samen met Godée voor veel gevaar. De ploeg van De Nooijer kwam nauwelijks in de problemen de eerste drie kwartier. Het was wachten op de openingstreffer van de Dordtenaren, maar die liet op zich wachten. Met Daniels en Godée was Dordt dichtbij een doelpunt, maar de keeper en de paal stonden een doelpunt in de weg.

Ruim tien minuten voor de rust was het dan Joey Godée die, na een voorzet van debuteerde Shaquille Pinas, in zijn eerste thuiswedstrijd de score opende. Dit was tevens zijn eerste doelpunt in het shirt van FC Dordrecht. Terwijl de supporters in euforie waren, was het Alvin Daniels die de voorsprong alweer verdubbelde. De vleugelaanvaller kreeg met een gelukje de bal voor de voeten en profiteerde daar optimaal van. Zo konden de Schapenkoppen gaan rusten met een comfortabele 2-0 voorsprong. Althans, zo dachten velen, want vlak voor rust maakte Godée zijn tweede doelpunt door de bal op mooie wijze in de linkerbovenhoek te schieten. Zo leek het duel met een 3-0 ruststand al na 45 minuten beslist.

De tweede helft was meer een kwestie van de wedstrijd uitspelen voor De Schapenkoppen. Echt gevaarlijk werd FC Dordrecht niet meer en Jong FC Utrecht kon het niet meer goedmaken en was mentaal gezien er klaar mee. De Utrechters werden, net als in de eerste helft, niet gevaarlijk voor het doel van doelman Coremans. Een kwartier voor tijd kwam Da Cruz nog in het veld om extra pit in het spel te brengen en zo nog doelpunt te forceren. De Schapenkoppen bleven aandringen op een vierde goal, maar werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds minder nauwkeurig voor het doel. Daardoor bleef het 3-0 en pakte FC Dordrecht zijn eerste overwinning van het jaar.

Door de overwinning steeg de ploeg op de ranglijst. Jong FC Utrecht staat nu negentiende en FC Dordrecht bezit nu de achttiende positie. Hekkensluiter Achilles’29 verloor opnieuw en daardoor is er een kloof van 12 punten ontstaan. Volgende week speelt FC Dordrecht op zaterdagavond 28 januari om 19:45 uur. Dan speelt de ploeg van Gérard de Nooijer een op papier lastige uitwedstrijd tegen SC Cambuur in Leeuwarden.