[VIDEO] FC Dordt Update van 21 april

FC Dordrecht verloor afgelopen speelronde in eigen huis van Telstar. Door de opmars van Achilles’29 is het gat met de hekkensluiter nog maar drie punten. In Groesbeek ontmoette beide ploegen elkaar voor misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.

Bij FC Dordrecht enkele wijzigingen in de opstelling. Zo keren Godee, Touré Da Cruz én Hilgen terug in de basis. Daniels, Thomas, Vleugels en Boogers zijn daarmee geslachtofferd.

Op Sportpark De Heikant begon het duel nogal rommelig. De eerste grote mogelijkheid van FC Dordrecht kwam van de voet van Alessio Da Cruz. Zijn inzet werd nog aangeraakt en spatte uiteen op de lat. FC Dordrecht kreeg enkele mogelijkheden en werd gevaarlijker, maar aan de andere kant kreeg Achilles’29 een strafschop. Freek Thoone nam deze, maar Coremans liet andermaal zien dat hij één van de lichtpunten de ploeg is. Desalniettemin kwamen de Schapenkoppen toch op achterstand. In de 35e minuut. Een lange voorzet werd door Verstegen binnengeschoten. Vijf minuten later kreeg FC Dordrecht een strafschop, nadat Touré onderuit werd gehaald door oud FC Dordrecht-doelman Te Loeke. Deze strafschop werd koel benut door Godee, die Te Loeke de verkeerde hoek in stuurde. Daarmee zochten beide ploegen met een 1-1 ruststand de kleedkamers op.

De tweede helft begon met een stuk minder spektakel. Beide ploegen kregen kleine mogelijkheden via dode spelmomenten. Achilles’29 nam naarmate de tweede helft vorderde steeds meer initiatief. De ploeg kreeg geen grote kansen, maar werd gevaarlijker en kwam dichterbij het doel van Coremans. Uiteindelijk betaalde het Achilles’29 ook uit, want in de 84e minuut werd een vrijetrap door van Steen binnengekopt voor de 2-1. In de slotfase zette FC Dordrecht druk en zette het alles-op-alles om alsnog dat punt te halen. Diep in de blessuretijd wist verdediger Erol Alkan de tot dusver belangrijkste goal van het seizoen te maken. Uit een ingooi van Pisas belandde de bal voor de voeten van Alkan die hard binnenschoot. Kort na de belangrijke treffer werd het duel afgefloten.

Door het gelijkspel behoud FC Dordrecht het gat van drie punten op Achilles’29. Met nog twee duels te gaan is de kans groot dat de Schapenkoppen dit niet meer uit handen geven. Op vrijdag 28 april speelt FC Dordrecht haar laatste thuisduel van het seizoen. Dan komt FC Emmen op bezoek.