[VIDEO] FC Dordt Update van 24 februari

FC Dordrecht heeft in de laatste zeven duels, maar één punt behaald en speelde voor de 27e speelronde op de eigen Krommedijk tegen De Graafschap. De degradant van afgelopen seizoen wist dit seizoen nog geen uitduel te winnen. De ploeg staat ook op een dramatische zeventiende plek op de stand. FC Dordrecht vinden we terug op de negentiende plek.

Bij FC Dordrecht één wijziging in de opstelling ten opzichte van het laatst gespeelde duel tegen Jong PSV. Sai van Wermeskerken is de rest van het seizoen uitgeschakeld wegens een ingescheurde knieband. De rechtsback positie wordt overgenomen door Michael Chacon.

De ruim 1600 toeschouwers op de Krommedijk zagen dat De Graafschap het initiatief nam in de wedstrijd. Zo raakte De Graafschap in het eerste kwartier al tweemaal de paal. Pas na twintig minuten kwam FC Dordrecht met het eerste schot op het doel van De Graafschap. Het was middenvelder Quincy Boogers die met een schot net over het doel van doelman Filip Bednarek wist te schieten. Deze mogelijkheid veranderde echter niets van het spelbeeld. De Graafschap bleef heer-en-meester en bleef kans krijgen om te scoren. Opnieuw was het doelman Tim Coremans die namens FC Dordrecht de meest belangrijke speler op het veld was. Met name door zijn keeperswerk kon FC Dordrecht met een 0-0 ruststand de kleedkamer opzoeken.

Wat De Graafschap in de eerste helft naliet lukte in de tweede helft al razendsnel, want Mark Diemers wist uit een vrije trap de 0-1 te maken. Een uitstekende vrije trap die onhoudbaar was voor Coremans. FC Dordrecht begon na de 0-1 wat meer tot leven te komen, maar verder dan afstandsschoten en mislukte voorzetten kwam de ploeg van Gérard de Nooijer niet. Dit duurde voort tot de 67e minuut toen opnieuw Mark Diemers kon scoren. Hij kwam oog-in-oog met Coremans te staan en maakte beheerst de 0-2 voor de Superboeren. Vlak na de 0-2 kreeg Joey Godee een goede mogelijkheid namens FC Dordrecht, maar zijn schot ging echter voorlangs. Tot overmaat van ramp was het dezelfde Godee die in de 78e minuut met een rode kaart het veld kon verlaten. Hierdoor was de wedstrijd beslist. Uiteindelijk kreeg FC Dordrecht zelfs een derde tegentreffer te verwerken. Vleugelaanvaller Darryl van Mieghem zette een solo in en zette daarmee Piotr Parzyzsek voor het doel die vervolgens een niet te missen kans wist te benutten. Uiteindelijk bleef het bij 0-3, ondanks dat De Graafschap in de slotminuten nog de lat raakte.

Door het verlies veranderd er weinig in de stand voor FC Dordrecht. De ploeg blijft negentiende en beland nu in een soort niemandsland in de stand. De voorsprong op hekkensluiter Achilles’29 is acht punten en de achterstand op Jong FC Utrecht is zes punten. De Schapenkoppen hebben nu achttien punten uit zevenentwintig duels. Volgende week, op vrijdag 3 maart, wacht een lastig uitduel. Dan mag FC Dordrecht op bezoek bij FC Volendam, de nummer vier op de ranglijst.