[VIDEO] FC Dordt Update van 28 januari

Na de ruimte thuisoverwinning tegen Jong FC Utrecht is het voor FC Dordrecht deze week een ver uitduel. De ploeg neemt het namelijk op tegen SC Cambuur, die de halve finale van de beker wist te bereiken na strafschoppen tegen FC Utrecht. In de competitie spelen beide ploegen vooralsnog geen rol van betekenis. FC Dordrecht staat achttiende en SC Cambuur doet het als degradant matig met een tiende positie.

Bij FC Dordrecht zijn er geen wijzigingen in de opstelling. De ploeg van Gérard de Nooijer treedt aan in een 4-3-3 formatie.

Het duel begon voor de 7200 toeschouwers in Leeuwaren al meteen voortvarend. Na 3 minuten wist Tissoudali namens SC Cambuur de 1-0 te maken. Zo begon het duel meteen dramatisch voor de Schapenkoppen, maar de schade werd zelfs erger. Na 5 minuten wist Tim Corremans uitstekend te redden op een mogelijkheid voor de thuisploeg, maar na 8 minuten was het alsnog 2-0. Hoefdraad wist deze te benutten. De thuisploeg was heer en meester en na 16 minuten was het bijna Martijn Barto met de 3-0. Zijn inzet belandde op de paal. Na een half uur spelen werd het dan toch 3-0. De thuisploeg kreeg een strafschop en deze werd benut door middenvelder Erik Bakker. Deze goal leek wel de wake-up call te zijn geweest voor FC Dordrecht, want vlak erna was Daniels dichtbij een doelpunt. Zijn inzet werd gepareerd door doelman Zeinstra. Na 36 minuten was er opnieuw een negatief keerpunt in de wedstrijd voor de Dordtenaren. Bradley de Nooijer kreeg rood wegens het vasthouden van Tissoudali . Uiteindelijk zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 3-0 ruststand en een man minder voor FC Dordrecht.

In de tweede helft begon FC Dordrecht voortvarend, want na 3 minuten was het Peersman die wist te scoren. Echter was het typerend voor de avond dat deze treffer werd afgekeurd. De tweede helft was een stuk minder levendig dan de eerste helft. FC Dordrecht was mentaal klaar met het duel en SC Cambuur vond het wel goed zo. Zo kregen beide ploegen enkele kleine kansen over en weer, maar bleef de score op 3-0. Zo waren Daniels en Da Cruz nog redelijk gevaarlijk, maar wisten zij doelman Zeinstra niet te passeren. Vijf minuten voor tijd stonden de Schapenkoppen zelfs met negen man. Michael Chacon kreeg namelijk zijn tweede gele kaart en mocht ook het veld verlaten. Zo werd er niet alleen schade geleden qua resultaat, maar ook in de selectie voor het volgende duel.

Door de nederlaag wist FC Dordecht niet De Graafschap en Fortuna Sittard op de ranglijst te passeren. SC Cambuur is twee plaatsen gestegen en staat nu achtste. Volgende week, op vrijdag 3 februari, heeft FC Dordrecht opnieuw kans om Fortuna Sittard te passeren, want dan komt de Limburgse ploeg op bezoek op de Krommedijk. Aftrap is dan om 20:00 uur.