[VIDEO] FC Dordt Update van 3 februari

Voor FC Dordrecht wachtte tijdens de 23e speelronde een naaste concurrent op de ranglijst. Fortuna Sittard, de nummer zeventien kwam op bezoek en dat betekent dat FC Dordrecht een mooie slag op de ranglijst kan slaan. Het verschil tussen beide ploegen is namelijk maar twee punten.

Bij FC Dordrecht staat Cerezo Hilgen centraal in de defensie. Hij vervangt de geschorste Bradley de Nooijer. Ook Shaquille Pinas speelt deze week niet in de basis. De linksback positie wordt namelijk ingevuld door Everon Pisas. In de voorhoede geen Joël Thomas, hij wordt vervangen door Alessio da Cruz in de punt van de aanval.

Op de Krommedijk verzamelden zo’n 1100 toeschouwers voor het duel. Deze zagen al gauw dat FC Dordrecht op voorsprong kwam. Na tien minuten wist Alvin Daniels een fout in de Limburgse achterhoede genadeloos af te straffen en daarmee zette hij zijn ploeg op voorsprong in zijn honderdste duel als profvoetballer. Na de 1-0 kregen FC Dordrecht en Fortuna Sittard over en weer kansjes, maar tot de 32e minuut werd er niet gescoord. Toen zette opnieuw Alvin Daniels de aanval op. Hij gaf af op Joris Kramer die bekeken de bal over de doelman wist te wippen. Uiteindelijk bleef het in de eerste helft op 2-0 voor de Schapenkoppen. Dat had zomaar anders kunnen zijn, want vlak voor rust mistte Fortuna-spits Sjoerd Ars een megakans.

In de tweede helft was het Fortuna Sittard die het initiatief nam. De ploeg kreeg via onder andere invaller Stokkers meerdere prima kansen. FC Dordrecht had geluk dat doelman Tim Corremans een goede avond kende. Ondanks meerdere kansen aan het begin van de tweede helft was het in de 54e minuut raak. Invaller Stokkers wist na eerdere gemiste kansen Fortuna in leven te brengen met de 2-1. Fortuna bleef de aanval zoeken nam daarbij veel risico. De ruimte die FC Dordrecht hierdoor kreeg wist de ploeg van Gérard de Nooijer niet te benutten. Het kwartje viel zelfs de andere kant op, want Fortuna kwam een kwartier voor tijd op gelijke hoogte. Roald van Hout wist deze te benutten en daarmee kon Fortuna zelfs nog gaan jagen op de drie punten. Na de 2-2 kregen beide ploegen nog enkele kleine mogelijkheden, maar wisten deze niet te benutten. Het duel bleef steken op een gelijkspel, waar FC Dordrecht, zeker op basis van de tweede helft, mee moet kunnen leven.

Door het gelijke spel heeft FC Dordrecht geen slag weten te slaan op de ranglijst. Alle ploegen die rond de Schapenkoppen staan speelden gelijk, waardoor er niks veranderd is. FC Dordrecht blijft hierdoor negentiende in de Jupiler League. Het volgende duel is al op maandag 6 februari. Dan moet FC Dordrecht een relatief korte reis maken, want het gaat op bezoek bij NAC Breda.