[VIDEO] FC Dordt Update van 3 maart

FC Dordrecht is bezig met een negatieve serie wedstrijden. In de laatste acht duels wisten de Schapenkoppen slechts één punt bij elkaar te sprokkelen. Na de nederlaag, van afgelopen speelronde, tegen De Graafschap, mag FC Dordrecht nu een uitduel spelen tegen FC Volendam. Die ploeg is bezig aan een prima seizoen en staat vierde in de Jupiler League.

Bij FC Dordrecht flink wat wijzigingen in de opstelling. Achterin speelde Cerezo Hilgen en Melvin Kingsale en ook Shaquille Pinas, Jordy Vleugels en Everon Pisas verschenen aan de aftrap.

De ruim 4200 toeschouwers in Volendam zagen dat FC Dordrecht na tien minuten een mega kans kreeg. Jordy Vleugels zette Joël Thomas voor de Volendamse keeper, maar hij schoot één-op-één tegen de keeper aan. Enkele minuten later was het opnieuw Thomas die op doel wist te schieten. Ook deze poging werd door doelman Verhulst gepareerd. Beide ploegen kregen in de eerste helft enkele mogelijkheden, maar tot echt gevaar kwam dit niet. Na ruim een half uur spelen kwam de wedstrijd wat meer op gang. FC Volendam-speler Schouten kopte van dichtbij op doel, maar Tim Coremans was alert op deze poging. Vlak na deze mogelijkheid kreeg FC Dordrecht via Pisas een goede mogelijkheid, maar ook nu is de doelman een sta-in-de-weg. Vlak voor rust viel dan toch een treffer. Spits Jack Tuyp wist de 1-0 voor FC Volendam te maken. Bij de aanname leek het op hands, maar de scheidsrechter zag hier niets in.

Na een goede eerste helft van Dordtse zijde, begon de tweede helft wat stroever aan beide kanten. Na ongeveer een kwartier spelen in de tweede helft wist Joël Thomas te scoren, maar stond helaas buitenspel. Toch werd het via diezelfde Thomas 1-1. Na een afgekeurde treffer én meerdere reddingen van de FC Volendam-keeper konden de meegereisde fans eindelijk feest vieren. Na de gelijkmaker nam FC Volendam weer het initiatief en tien minuten voor tijd was het ook bijna 2-1, maar Tim Coremans liet andermaal zien een goede clubkeeper te zijn. Vlak na deze mogelijkheid kwam FC Dordrecht eruit via Pisas, maar zijn inzet werd ook door de doelman gestopt. Uiteindelijk bleef de slotfase rustig en wist FC Dordrecht een negatieve reeks te doorbreken met een prima punt in Volendam.

Door het gelijke spel blijft FC Dordrecht, met negentien punten, negentiende in de Jupiler League. De achterstand op nummer achttien Jong FC Utrecht is vijf punten én de voorsprong op hekkensluiter Achilles’29 is negen punten. Het volgende duel voor FC Dordrecht wordt op vrijdag 10 maart gespeeld. Dan speelt het op de eigen Krommedijk tegen MVV.