[VIDEO] FC Dordt Update van 5 mei

De laatste speeldag van de Jupiler League leek vooraf een spannende strijd onderin te worden. FC Dordrecht moest een voorsprong van twee punten op Achilles’29 gaan verdedigen. Echter kreeg Achilles’29 een paar uur voor het duel definitief te horen dat het drie punten aftrek kreeg, wegens het niet nakomen van financiële afspraken. Hierdoor was de druk rondom het duel direct van de ketel en was FC Dordrecht zeker van lijfsbehoud.

Bij FC Dordrecht geen Pisas en Kramer in de basis. Zij werden vervangen door Hilgen en Ricky van Haaren die voor één wedstrijd terugkeerde bij de Schapenkoppen.

Het duel begon redelijk tam. Het eerste schot kwam na 7 minuten van spits Mario Bilate van Den Bosch. De Brabanders bleven druk zetten op FC Dordrecht en daar voetbalde de ploeg moeilijk onderuit. Uiteindelijk kreeg FC Den Bosch na een half uur spelen een strafschop. Deze werd feilloos binnen gewerkt door Bilate. Vervolgens werd het duel na 35 minuten stilgelegd. Dit gebeurde omdat supporters van Den Bosch vuurwerk op het veld gooide. Een ballenjongen die op de verkeerde plek stond werd hiervan de dupe. Hij had veel last van zijn oren door de harde knallen. Uiteindelijk besloot scheidsrechter Mulder om het duel tijdelijk stil te leggen. Dit duurde uiteindelijk ruim een kwartier. De resterende minuten waren evenals de eerste helft tam, waardoor beide ploegen met een 1-0 ruststand de kleedkamers opzochten.

De tweede helft had wat meer kansen aan beide kanten. Al gauw werd een inzet van Den Bosch gepareerd via een verdediger en aan de andere kant schoot Touré namens FC Dordrecht op de keeper. Ook Godee was dichtbij een doelpunt. Uit een corner van Van Haaren kopte de spits op doel, maar de inzet werd ternauwernood gered. De Schapenkoppen kwamen in de tweede helft een stuk beter voor de dag, maar met name de eindpass liet te weten over. In de slotfase van het duel was Thomas nog twee keer gevaarlijk. Zijn eerste inzet werd door de doelman uitstekend gered. Vervolgens wist Thomas nog in de laatste minuten naast te koppen. Desondanks moest FC Dordrecht opnieuw genoegen nemen met een nederlaag.

Door de nederlaag eindigt het seizoen, zoals het in zijn geheel verliep, in mineur. De Schapenkoppen zijn op de negentiende plaats geëindigd in de Jupiler League. De ploeg won vijf keer, speelde negen keer gelijk en verloor 24 keer. Daarmee was het goed voor 24 punten in de ranglijst. Achilles’29 degradeert uit de Jupiler League. De plaats van de Groesbekers wordt vervangen door de kampioen van de Tweede Divisie Jong AZ.