[VIDEO] FC Dordt Update van 6 februari

Na het gelijke spel, afgelopen speelronde tegen Fortuna Sittard, is het in de 24e speelronde tijd voor een relatief korte uittrip naar NAC Breda. De Bredanaars zijn de weg omhoog aan het inzetten en staan nu zesde in de Jupiler League. FC Dordrecht vinden we op plaats negentien.

Een paar wijzigingen in de ploeg van Gérard de Nooijer. Bradley de Nooijer keert terug van een schoring en speelt centraal achterin, in plaats van Cerezo Hilgen. Luivienna Statia speelt linksback in de plaats van Everon Pisas. Ook op het middenveld vind een wijziging plaats, want Anthony Berenstein speelt op de plek van Ibrahima Touré. Verder keert ook Joël Thomas terug in de ploeg na een blessure. Hij staat in de punt van de aanval en Alessio Da Cruz is het kind van de rekening.

Het duel begon al meteen dramatisch voor de Schapenkoppen. Na vier minuten maakte Manu Garcia de 1-0 voor de thuisploeg. Na 10 minuten was het zelfs bijna 2-0, want topschutter Dessers van NAC kopte vlak naast het doel van doelman Tim Corremans. FC Dordrecht probeert te voetballen, maar NAC zet goed druk en daar kunnen de Schapenkoppen niet onderuit voetballen. Zo kreeg aanvaller Dessers van NAC nog enkele kansen, maar zijn vizier stond niet op scherp. Vlak voor rust was het nog Verschueren die een grote kans voor NAC had. Hij vond uiteindelijk Tim Corremans op zijn weg. Het was met name de scherpte van NAC en doelman Tim Corremans die ervoor zorgde dat FC Dordrecht slechts met een 1-0 achterstand de kleedkamer opzoekt.

De tweede helft begon met het spelbeeld van de eerste helft. De ruim 11.000 toeschouwers zagen dat NAC de bovenhand had en na ongeveer 55 minuten wist aanvaller Dessers voor NAC te scoren. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Vijf minuten later scoorde NAC opnieuw een treffer, ook deze werd afgekeurd. Rommens veroverde de bal van een Dordtse speler, maar maakte daarbij een overtreding, waardoor zijn treffer niet doorging. FC Dordrecht creëerde aanvallend niets en de voorhoede werd ook sporadisch bereikt. Bij NAC werd zelfs een derde treffer van de Engelsman Horsfield afgekeurd. Ook hij stond buitenspel, waardoor FC Dordrecht steeds in leven is in het duel. Ook aanvaller Dessers kon een hattrick maken, maar mistte teveel kansen. Bij NAC ontbrak het vooral aan scherpte, want de ploeg stond meerdere malen bij de beslissende pass buitenspel. Het was bijna 90 minuten wachten totdat FC Dordrecht echt dichtbij een goal kwam. Zo was invaller Nick Hak heel dichtbij, maar ook Joël Thomas wist op doel te schieten, maar een NAC-verdediger blokte het schot. Zo bleef het bij 1-0 in het Rat Verlegh stadion.

Voor FC Dordrecht veranderd er andermaal niets in de stand. De ploeg blijft negentiende op de ranglijst. Aanstaande vrijdag 10 februari speelt het weer op de eigen Krommedijk. Om 20:00 uur komt dan Jong PSV, de nummer zes op bezoek.