Vijf op een rij voor FC Dordrecht

FC Dordrecht wist ook haar vijfde duel in 2018 winnend af te sluiten. In eigen huis werd met 3-2 gewonnen van Helmond Sport.

Het duel begon een half uur later vanwege sneeuwval. De Schapenkoppen lieten zich echter niet van de wijs brengen. In de eerste tien minuten kregen Stankov, Mahmudov en Mutzers mogelijkheden. Vooral Mutzers was erg dichtbij een doelpunt. Hij kwam oog-in-oog voor de doelman van Helmond, maar kon de volley niet voldoende controleren. Na twintig minuten kreeg FC Dordrecht opnieuw een prima kans. Een lage voorzet van Calcan werd door Arias naast geschoven.

Even later viel alsnog de openingstreffer voor FC Dordrecht. Mahmudov schoot een afgevallen corner via andermans benen in het doel: 1-0. Na een half uur leek FC Dordrecht op 2-0 te komen, maar een inzet van Calcan ging via de binnenkant van de paal weer het veld in. Ook Helmond kreeg kansen. Zo raakte vleugelaanvaller Hiwat de lat. Vlak voor rust viel alsnog de 1-1. Thomassen kopte een vrije trap die achter de defensie viel achter Janssen.

De tweede helft begon rustiger op de Krommedijk. FC Dordrecht liet Helmond Sport in balbezit. Na 57 minuten viel uiteindelijk de 2-1 voor de Schapenkoppen. Stankov zette Mutzers vrij voor de doelman en rondde koel af: 2-1. Vlak na het doelpunt was Arias dichtbij de 3-1, maar de spits kon niet binnenkoppen. Twintig minuten voor tijd viel alsnog de 3-1. Arias legde de bal neer voor Hamer, die vervolgens prima binnenschoot. Toch waren de drie punten nog niet binnen, want tien minuten voor tijd wist opnieuw Thomassen de spanning in het duel terug te brengen. De spits lobte de bal over Janssen heen: 3-2. Gelukkig bleef het hierbij en pakte FC Dordrecht opnieuw de drie punten.

Dankzij de vijfde zege op rij staat FC Dordrecht nu elfde in de Jupiler League. Deze positie geeft virtueel recht op een plek in de play-offs voor Eredivisievoetbal. De ploeg van Gérard de Nooijer kan de mooie reeks gaan voortzetten in Volendam. Op vrijdag 16 februari speelt het tegen de plaatselijke ‘FC’.