Vizier niet op scherp bij Pelikaan

Pelikaan speelde op zaterdag 28 januari zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar. De Zwijndrechtse ploeg speelde tegen Binnenmaas. Pelikaan is bovenin de ranglijst te vinden en Binnenmaas is een stabiele middenmoter in de competitie.

Pelikaan begon furieus aan de wedstrijd en speelde de eerste 20 minuten prima voetbal waarin Binnenmaas alleen maar kon tegenhouden. Zo kreeg Jesper Nossent in de 6e minuut een goede kans om de score te openen. Dit nadat hij na een voorzet van Anouar Saïd de bal alleen maar in het doel hoefde te plaatsen, maar hij schoot tegen de keeper aan. Maar na die 20 minuten liet Binnenmaas zich ook gelden. In de 20e en 21e minuut kregen zij ook kansen om te scoren te openen, dit na knullig balverlies van de thuisploeg. Desalniettemin bleef Pelikaan de betere ploeg. Drie minuten voor rust kwam Binnenmaas toch op voorsprong, alweer na balverlies van Pelikaan. Uit een haast onmogelijke hoek wist de aanvaller van Binnenmaas de bal door de benen van keeper Jordi Lingen te spelen en kwam de club uit Hoeksche Waard op voorsprong.

In de tweede helft wist Pelikaan wat het doen moest. En er werd aangevallen en Pelikaan kreeg kansen. In de 59e minuut zeilde een voorzet van Thomas den Boer over iedereen heen en kwam de bal voor de voeten van invaller Angelo Baal maar zijn schot ging hoog over. Vijf minuten later zette een andere invaller, Erwin van Dis, goed door maar zijn voorzet werd ternauwernood door de keeper gepakt. Tien minuten later kwam wellicht de grootste kans voor Pelikaan. In de 80e minuut probeerde Jesper Nossent het van afstand maar de keeper tikte de bal tot corner. Vijf minuten later werd een afvallende bal in de zestienmeter door Anouar Saïd naast geschoten.

De slotfase was heel hectisch, Pelikaan speelde alles of niets, en pompte alles in de zestien. Er volgde een paar gele kaarten, zelfs een rode kaart voor Binnenmaas na een te grove ingreep. Dit mocht allemaal niet buiten, want de keeper van Binnenmaas speelde een prima wedstrijd. Een gelijkspel had Pelikaan volgens het spelbeeld wel recht op, maar Binnenmaas was effectiever. Een domper voor Pelikaan die goede zaken had kunnen doen in zowel de ranglijst als in de tweede periode. Op zaterdag 4 februari, om 14:30 uur, krijgt Pelikaan de kans om de tweede periodetitel in leven te houden. Dit moet wel buitenshuis gebeuren, want de ploeg speelt in Voorne-Putten tegen Hellevoetsluis.