VVGZ moet lijfsbehoud in laatste speelronde veiligstellen

Het voetbalseizoen zit in de beslissende fase. De prijzen worden nu verdeeld en voor VVGZ is het zaak om niet in de Nacompetitie terecht te komen. De Zwijndrechtse formatie ging op bezoek bij Rijsoord.

Het begin van de wedstrijd kende een fel spelend Rijsoord die de opdracht prima hadden begrepen. VVGZ was steeds een stap te laat en in balbezit heel slordig. De eenheid die VVGZ zo lang uitstraalden met druk naar voren was ver te zoeken en VVGZ laat zich ver terug dringen op de eigen helft. In de 7e minuut, kort combinatiespel van Rijsoord door het centrum van VVGZ, waarbij een lichte overtreding wordt gemaakt en de blauw-witten een vrije trap mogen nemen op ruim 20 meter van het doel. Een driemans muur wordt neergezet maar de vrije trap wordt feilloos in de korte kruising geschoten: 1-0 voor Rijsoord.

VVGZ kan maar spaarzaam tegenwicht bieden en het eerste wapenfeit van de Vogels is als Kuipers op links wordt weggestuurd en de bal goed bij zich houdt, breed legt op Van den Burg die van een meter of twintig net naast schiet. Even later is het aan de andere kant wel raak, een kort combinerend Rijsoord snijdt door de VVGZ-defensie en met een korte steekbal wordt een Rijsoord-speler alleen voor doelman Vintges gezet en die schiet de 2-0 binnen.

In de 25e minuut is het wederom bijna raak , een afstandsschot wordt door Vintges knap gestopt, maar even later is het dan toch raak. Een voorzet van Rijsoord, Joris Verhoeven wordt niet goed gecoacht en in plaats van dat hij de bal achter laat lopen kopt hij hem weer terug het veld in waarna de bal in de 3e rebound wordt afgemaakt voor de 3-0.

In de 2e helft komen Tycho Los en Maurice Vermeulen voor de matig spelende Tom van Oorschot en de tegen zichzelf spelende Wayne van den Burg. Het spelbeeld verandert niet veel. Rijsoord is oppermachtig maar weet dat de buit binnen is en wil de boel heel houden om het volgende week bij Nieuw Lekkerland af te maken.

In de 76e minuut nog een vervelende situatie voor VVGZ. Eén van de aanvallers van Rijsoord wordt diep gestuurd, Mark Zwang verdedigt mee terug en houdt de speler van Rijsoord kort aan zijn schouder vast. Een strafschop voor Rijsoord, maar in plaats van een gele kaart trekt de scheidsrechter de rode kaart voor Zwang. De spits van Rijsoord pakt het cadeautje uit en laat de 4-0 aantekenen. In de 88e minuut wordt het dan ook nog 5-0 door dezelfde Van Gool.

De andere uitslagen blijken nog enigszins mee te vallen. Op zaterdag 13 mei speelt VVGZ de laatste wedstrijd thuis tegen Heinenoord, waarin VVGZ aan 1 punt genoeg heeft om de nacompetitie te ontlopen.