VVGZ speelt zich uit de degradatiezone

Met de 1-0 zege op Zuidland, de nummer 13 in 1C, deed VVGZ hele goede zaken om verwijderd te blijven van de 11e plek in de afdeling waarin werkelijk geen uitslag vooraf zeker is en de laatste weken iedereen van iedereen wint. De Vogels speelden zeker niet groots, maar een ruime zege was zeer wel mogelijk geweest. VVGZ verzuimde echter in de tweede helft de trekker over te halen zodat het toch tot het einde spannend bleef.

In de eerste helft bleef het 0-0. VVGZ had de betere kansen en had enkele goede mogelijkheden, waaronder een inzet die door Zuidland van de lijn werd gehaald. Meteen na rust kreeg VVGZ een corner, die naar rechts werd weggewerkt. De afvallende bal belandde bij Tom van Oorschot, die de bal hard inbracht. De bal belandde overduidelijk op de hand van een Zuidland-speler en dat betekende een strafschop, die onberispelijk werd ingeschoten door Huisman (1-0). In de slotfase probeerde Zuidland nog een punt uit het duel te halen. Het kreeg enkele goede mogelijkheden tot scoren, maar ook VVGZ kreeg door het offensieve spel van Zuidland ruimte tot scoren. De grootste kans van Zuidland was in de 88e minuut. Een vrije trap die uitstekend werd gestopt door doelman Vintges van VVGZ.

Door deze zege bezet VVGZ nu de zevende plek in de eerste klasse C. Met nog vier wedstrijden te gaan hebben de Vogels nu zes punten voorsprong op de nummer 11. Op zaterdag 22 april speelt VVGZ een uitwedstrijd bij Oranje Wit uit Dordrecht.

Op zaterdag 15 april was de loting voor de kwartfinales in de strijd om de Palace Casino Cup (VoetbalRijnmond Cup). VVGZ trof daarin met tweededivisionist Barendrecht een zeer aantrekkelijke, maar lastige tegenstander.