Zevende plaats Pelikaan na krankzinnig laatste duel

Pelikaan heeft zijn laatste wedstrijd van het seizoen niet weten te winnen. De Zwijndrechtse formatie speelde in een doelpuntrijke wedstrijd met 3-3 gelijk tegen het Rotterdamse Alexandria’66. Pelikaan eindigt door het gelijkspel op een zevende positie in de eindstand.

Veel wedstrijden die Alexandria ’66 (hierna afgekort tot A ’66) speelde waren doelpuntrijke wedstrijden zowel in voor- en tegendoelpunten en zo ook het laatste duel van het seizoen. Daar zag het in de beginfase ook naar uit want Pelikaan kreeg in de eerste vijf minuten vier kansen om op voorsprong te komen. Achtereenvolgend Lerry Overgaauw, Jordy van Buren, Jesper Nossent en nog een keer Jordy van Buren kwamen niet tot scoren. Pas na deze kansenregen van Pelikaan kwam Alexandria’66 in de zesde minuut in de buurt bij Pelikaan-doelman Cas Hagman maar het schot van de aanvaller verdween naast het doel. Hierna werd het duel vrij rustig qua kansen maar daarna begon Pelikaan opnieuw met kansen creëren. Twee kansen van Anouar Saïd en een vlammend schot van Lerry Overgaauw, die zijn laatste wedstrijd in Pelikaan 1 speelde, leidde nog steeds niet tot de openingstreffer. Het was een wonder dat het met de rust 0-0 was.

De tweede helft was geheel anders. Alexandria’66 beet meer van zich af, zocht ook meer de aanval en zodoende werd het een open wedstrijd. Nu was de eerste kans voor de Rotterdammers maar Cas Hagman redde prima. Lerry Overgaauw wilde zijn laatste wedstrijd in stijl afsluiten met een doelpunt maar zijn geplaatste lob over de keeper ging maar net naast. Tegen de verhouding in, gezien de eerste helft, kwam Alexandria’66 in de 56e minuut op voorsprong. Gelukkig voor Pelikaan was het na 5 minuten weer gelijk. Een mooie combinatie tussen JordY van Buren en Anouar Saïd door het hart van de verdediging werd door laatstgenoemde alleen voor de keeper keurig afgerond (1-1).

Eenzelfde combinatie van beide spelers leidde zelfs tot een voorsprong. Nu was het Jordy van Buren die het laatste zetje gaf nadat beide spelers de keeper hadden uitgespeeld (2-1). Daarna was het Alexandria’66 dat twee keer scoorde en zodoende op voorsprong kwam. De 2-3 was een curieus doelpunt. Nadat een voorzet werd ingeschoten door de spits en deze werd tegengehouden door keeper Cas Hagman lagen beide spelers op de grond. De bal kwam via de handen van Cas Hagman in de buurt bij de spits en die raakte de bal, nog liggend op de grond, met zijn voet aan en de bal verdween in het doel van Pelikaan.

De apotheose kwam tien minuten voor tijd. Het was de bedoeling dat Lerry Overgaauw in de 80e minuut gewisseld zou worden als een officieel afscheid maar wat er net daarvoor gebeurde valt in de categorie “het heeft zo moeten zijn”. Op het moment dat Vince van Nes klaar stond om Lerry Overgaauw te vervangen was er een aanval van Pelikaan. Na een schot van Anouar Saïd liet de keeper de bal los en Lerry Overgaauw was er als de kippen bij om de bal in te tikken en zo de 3-3 te maken. Het bleek tevens het laatste balcontact te zijn geweest van Lerry Overgaauw in deze wedstrijd en van zijn gehele voetbalcarrière bij Pelikaan 1. Na deze wissel én doelpunt verdween het vuurwerk dat het duel kende. Hierdoor bleef het 3-3.